home Meny close
menu Meny

Avgjørelsen er tatt - vi skal pusse opp badet!

Tiden er inne og endelig skal det lille rommet få en fortjent oppgradering! Noen gleder seg, mens andre gruer seg til å sette i gang. Og de fleste vet dessverre ikke helt hva de går til. Planlegging er superviktig og du bør regne med at det tar ca 20 uker fra du har tatt denne beslutningen til arbeidet starter! 20 uker!? Hvordan kan det være mulig? Slik kan det se ut:
Uke 1-4:
  • Hvem bruker badet?
  • Hvordan er hverdagen på badet?
  • Skal toalettet være på vegg eller gulv?
  • Skal du ha dusj eller badekar eller begge deler?
  • Enkel eller dobbel vask?
  • Hva slags fliser?
  • Hvilken stil?


Det er en del ting du må tenke igjennom. Og kanskje kan det være lurt å snakke med venner og familie som har pusset opp bad i den senere tid. Søk på nettet, dra innom flisforhandleren og baderomsbutikken. Gå på boligmesser. Bli inspirert på Pinterest, Instagram og Houzz.
Uke 5-8:
Mange tror at det er viktig å velge fliser først. Hvis du ønsker noe annet enn hvite baderomsmøbler, er det viktig å finne disse aller først. Da har du et utgangspunkt for fargepaletten videre. Du må også finne gode håndverkere! Jeg ville ha sjekket lokale fagfolk først. Aller helst forsøkt å finne en prosjektleder som kan koordinere alle håndverkerne og gi deg en totalpris. Be om befaring og pristilbud. Og for at prisene skal bli så riktige som mulig, er det lurt å levere en lik anbudsforespørsel til de fagfolkene du tar kontakt med. Kontakt 3 forskjellige. Og be om tegninger og antatt oppstartsdato. Sjekk om det er greit at du kjøper baderomsmøblene selv! Kanskje finner du supergode utstillingstilbud på ei messe eller på nettet. Benytt gjerne mittanbud.no. Men hør også hvem folk rundt deg har benyttet! 
Uke 9-12:
Det er ikke uvanlig at det tar 3-4 uker fra du kontakter håndverkerne til befaringer er gjennomført og tilbud mottatt. Og så må du bestemme deg for hvem du vil benytte. Sjekk referanser. Gjerne flere på hver av dem. Det er mye jobb, men du kan spare deg for mange kjedelige opplevelser i ettertid om du tar deg tid til dette. Sjekk også om det finnes gode anmeldelser fra tidligere kunder.
Uke 13-16:
Det hender det kan være noen justeringer som må på plass før kontrakten signeres. Og så er tiden inne for å velge fliser. Det samme med baderomsutstyret. Om du ikke er fornøyd med det som prosjektlederen har foreslått, så må du ut og finne dette. Ofte kan det være leveringstider. 
Uke 17-20:
Som regel kommer du i gang med prosjektet en av disse ukene her! Det kommer selvfølgelig an på når håndverkerne du har valgt er ledig for ditt oppdrag. Og så er det bare å glede seg! Det er lite som kan måle seg med et nytt og fresht bad! Ditt nye, unike og fine bad!

Med hilsen Anita fra Fine Bad