home Meny close
menu Meny

Toalettet som passer for deg!

Det finnes faktisk – toalettet som passer deg helt perfekt! Men du har sikkert ikke tenkt over det! Du tenker kanskje sånn som jeg gjorde – før jeg begynte å jobbe i denne bransjen – at en do er vel bare en do?! Det er ikke det, vet’u :) Det finnes SÅ mange forskjellige modeller! Og nå tenker jeg ikke på design.

 

 

Forskjellige modeller fra Gustavsberg
Er du en høy person?

Da kan jeg love deg at du sitter mer behagelig på en høy toalett. Har du en gammel gulvmontert do på badet eller toalettrommet, så er den sikkert 40 cm høy fra gulv og opp til porselenskanten som setet ligger på. Dette er gammel standard, men produsentene nedover i Europa produserer fortsatt gulvstående toaletter med denne høyden.

Da er det godt vi har noen nordiske produsenter! Gustavsberg har de siste årene begynt å produsere standard toaletter med høyde 42 eller 43 cm. Om du skal installere en vegghengt toalett, så si fra til rørleggeren hvilken høyde du vil at veggskålen skal være på! Om du allerede har en veggskål som du synes er montert for lavt – da kan du bytte denne med en høyere skål og få en sittehøyde som er 6 cm høyere! Fantastisk J Det er kun veggskålen og setet som demonteres. Den nye, høye veggskålen monteres på de samme boltene!

Og det finnes gulvmonterte toaletter med høyde 46 cm. Denne gir deg mer komfort om du har ryggproblemer. Eldre mennesker har ofte glede av en høy toalett.

Dårlig balanse eller storvokst
Da sitter du faktisk mer komfortabelt på en ekstra bred toalett! Om du har en veggmontert toalett hjemme nå i dag, så kan den faktisk byttes til en bredere modell – uten at du må "rive ned hele badet»! Kun veggskålen og setet blir demontert og den brede modellen monteres på de samme boltene.

Irritert tarm eller ønske om den optimale renslighetsfølelsen?

Da kan dusjtoalettet være noe for deg! For de som har mageproblemer og ofte må på toalettet, er toalettpapiret med på å gjøre dette til en sår og smertefull opplevelse! Bytt ut det gamle toalettet og installer et dusjtoalett – og du vil få et nytt liv, tør jeg påstå! Dusjtoalett finnes både med og uten tørkefunksjon (varm luft). Tørkingen tar litt ekstra tid, derfor velger mange uten tørk, og tørker seg med toalettpapiret med lette trykk når du er ferdig dusjet. Dusjtoalettet trenger strømtilkobling.

Dusjtoalett fra Villeroy & Boch


Er du opptatt av den optimale renslighet, og tenker at du ikke blir ren nok ved å kun tørke deg med papir etter toalettbesøket, da vil du oppleve en helt ny verden med et dusjtoalett! Det kjennes akkurat ut som om du er nydusjet, og de som har gjort denne investeringen kan ikke forstå hvordan de klarte seg uten!

 

Med hilsen Anita fra Fine Bad