home Meny close
menu Meny

Hvorfor er det smart å bruke dusjkar?

Jeg vet om flere grunner til at dette er en god idé! Men det er med dusjkar som med alt annet nytt – de fleste er skeptiske i begynnelsen. Selv mange rørleggere er skeptiske til denne utrolig praktiske løsningen. Men vi ser at det er en økende etterspørsel fra dere som skal ha nytt bad, og da må vi gjøre et forsøk på å sette oss inn i hva dette er – vi som jobber med bad, tenker jeg. Her skal jeg forsøke å gi dere litt nyttig informasjon:
Squaro Infinity heter denne modellen og er produsert i Quaryl® av Villeroy & Boch

Squaro Infinity heter denne modellen og er produsert i Quaryl® av Villeroy & Boch

Aller først må jeg si at du er nødt til å ha bunnmembran (sveisemembran) når du velger dusjkar. Ikke noe alternativ her. Samtidig vil jeg tilføye at dusjkar egentlig ikke er et nytt produkt, men det har ikke vært benyttet i Norge så veldig lenge. Dusjkar som ligger integrert med gulvflisene er veldig etterspurt akkurat nå. Dette produktet gir absolutt mest komfort - ingen snublekanter og mer bevegelsesfrihet. Og faktisk, så virker badet større med en slik løsning (se monteringsvideo lenger ned). Du kan også montere dusjkaret liggende oppå flisene. Avhengig av hvilken modell du velger, får du en synlig opphøyd kant på 10 til 48 millimeter (modeller fra Villeroy & Boch). Det legges ikke varmekabler under dusjkar som er integrert med gulvflisene eller som ligger med kanten oppå flisene.
O.novo modellen er et akryl kar, som her ligger med sin 35 mm kant over flisene

O.novo modellen er et akryl kar, som her ligger med sin 35 mm kant over flisene

Et tredje alternativ er å montere dusjkaret på et flislagt gulv. Uansett om karet skal ligge oppå et flislagt ferdig gulv eller integrert med gulvflisene, så benyttes anbefalt monteringssett som bl.a. består av en ramme som dusjkaret skal ligge på. Denne rammen blir i dette tilfellet lagt oppå det flislagte gulvet, og rammens synlige ytterkant flislegges til slutt.
Futurion Flat dusjkar fra Villeroy & Boch montert på ferdig flislagt gulv

Futurion Flat dusjkar fra Villeroy & Boch montert på ferdig flislagt gulv

Det medfølger en egen vannlås som du kommer til ved å åpne slukdeksel i karet. Slik kan du jevnlig få renset bort hår og annet avfall og sørge for at vannet får god klaring. Det aller beste er å forebygge med flytende avløpsåpner, f.eks. Mudin (kjøpes hos faghandel) med jevne mellomrom. Hjemme hos oss bruker vi Mudin ca annen hver måned i alle avløp (ikke toalett), og unngår dermed tette rør. Dusjkarets avløp (fleksibel slange) kobles til fast avløp i gulv som videreføres til hovedsluk. Ta gjerne en titt i nettbutikken for modeller og priser. Fordeler med dusjkar kan oppsummeres slik:
  • Sørger for at støp og varmekabler ligger tørt
  • Meget rengjøringsvennlig (ingen skrubb av stygge fuger)
  • Sklisikker overflate (men vær obs om du bruker fotkrem!)
  • Gir badet et lekkert design og romslig følelse
  • Enkelt å rengjøre sluk/vannlås
  • Dusjkar fra Villeroy & Boch er produsert i akryl eller Quaryl® (inneholder 60% kvarts)
Her ser du hvordan et dusjkar monteres. Med hilsen fra Anita Meian